Pagina: Home › Publicaties › Publicaties

Nieuws


Congres Bevlogen in het Onderwijs
8-9-2014

 Congres Bevlogen in het Onderwijs

U kunt zich nu inschrijven voor het congres Bevlogen in het Onderwijs via deze link:

Inschrijven CONGRES

1 Oktober 2014

Erasmus Paviljoen Rotterdam

Vol is vol!

 

 

Passie Energie Prestatie één van Pearsons toptitels 2013
8-11-2013

Het boek Passie, Energie, Prestatie - De kracht van werken met Bevlogenheid is een van Pearsons twintig toptitels. Bij aankoop van het boek ontvangt u in de periode van 27 november t/m 31 december 2013 gratis het Leiderschapsboek.

 

 

Dorpsschool De Bron werkt aan Bevlogenheid!
3-3-2014

Vanmiddag staat bij Dorpsschool De Bron de afsluitende bijeenkomst Werken aan Bevlogenheid op het programma.

Passie voor het vak, werkplezier en duurzame inzetbaarheid zullen tijdens deze middag centraal staan.


Start van de tiende Leergang Bevlogen in het Onderwijs
11-3-2014

Op 18 maart aanstaande start alweer de tiende leergang Bevlogen in het Onderwijs! Vol energie zullen wij met de nieuwe groep aan de slag gaan.

Wilt u ook leren wat bevlogenheid voor uw organisatie kan betekenen en hoe u dit in de praktijk kunt toepassen? Meld u dan nu aan via deze link. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Congres "Bevlogen in het Onderwijs"
15-7-2014

Op 1 oktober, tijdens de Nationale OnderwijsWeek 2014, vindt het congres "Werken aan Bevlogenheid" plaats.

Tijdens dit congres zullen de kennis, ervaring en bevindingen van drie jaar onderzoek naar Bevlogenheid in het onderwijs met sector gedeeld worden.

Meer informatie? Bekijk de flyer of op www.dyade.nl

 

Passend Leiderschap voor bevlogenheid in organisaties
8-4-2014

In de april 2014 editie van Dyade Magazine vindt u een interessant artikel over Passend Leiderschap als voorwaarde voor jonge en oudere medewerkers.

Het artikel kunt u hier lezen.

Interview in VBSchrift
9-12-2013

In de december 2013 editie van VBSchrift vertelt Jessica van Wingerden in een interview over de rol van bevlogenheid in het onderwijs.

Kijk onder publicaties voor het interview en op www.vbs.nl voor meer informatie over het magazine.

Dorpsschool De Bron in Reeuwijk gestart met Werken aan Bevlogenheid
15-1-2014

Dorpsschool de Bron in Reeuwijk is onderdeel van Stichting de Groeiling. Op 15 januari 2014 is het enthousiaste team gestart met het programma Werken aan Bevlogenheid. Vol passie en energie goed onderwijs bieden aan de kinderen staat centraal. 

Artikel SchoolManagement Totaal: Succesvol veranderen
10-11-2014
Verandering in het onderwijs is een constante. Zo’n 50 tot 75% van de verandertrajecten wordt niet succesvol afgerond. Dit zijn met name de verandertrajecten die de wijze waarop medewerkers werken, met wie zij werken en waar zij werken, raken. Waarom is het zo lastig om medewerkers mee te krijgen in een verandering? Waarom verandertrajecten zo complex zijn kunt u lezen in dit artikel.
NIEUW: Bevlogen in de Zorg
13-11-2014
In de leergang "Bevlogen in de Zorg, vanuit passie en energie naar prestatie" krijgt u van onze ervaren docenten de handvatten te sturen op bevlogenheid.Vanuit wetenschap wordt de concrete en praktische vertaalslag naar de dagelijkse zorgpraktijk gemaakt. Meer informatie of direct inschrijven? Klik dan hier.. 
Start leergang Inspirerend Leiderschap!
20-1-2015

 

In maart start de leergang "Inspirerend Leiderschap", inschrijven kan via deze link!

 

Bevlogen in het Onderwijs
10-3-2015

Wegens succes herhaald: Leergang Bevlogen in het Onderwijs
Gemiddeld door de deelnemers beoordeeld met een 9.2!

In juni starten we weer met de leergang Bevlogen in het Onderwijs.
Wilt u ook leren hoe u door het bevorderen van bevlogenheid de leeropbrengsten en onderwijsprestaties kunt bevorderen?

Schrijf u dan nu in via deze link, want vol=vol

Leergang Inspirerend Leiderschap in het Onderwijs
31-3-2015

Vandaag de start van de leergang Inspirerend Leiderschap in het Onderwijs.

Wat betekent inspirerend leiderschap eigenlijk voor het onderwijs? Wat is het verschil tussen een leider en een inspirerend leider? Wat zijn de verschillen in resultaat?

Tijdens deze leergang brengen wij drie dimensies samen; ervaring uit het bedrijfsleven, de wetenschap en onderwijspraktijk.

Inschrijven voor de volgende editie in september? Klik dan hierLeergang Inspirerend Leiderschap in het Onderwijs
31-3-2015

Vandaag de start van de leergang Inspirerend Leiderschap in het Onderwijs.

Wat betekent inspirerend leiderschap eigenlijk voor het onderwijs? Wat is het verschil tussen een leider en een inspirerend leider? Wat zijn de verschillen in resultaat?

Tijdens deze leergang brengen wij drie dimensies samen; ervaring uit het bedrijfsleven, de wetenschap en onderwijspraktijk.

Inschrijven voor de volgende editie in september? Klik dan hierback next

Kalender


Werken aan Bevlogenheid in VBSchrift

Vitaliteit, deskundigheid en flexibiliteit
Werken met passie, energie en werkplezier resulteert onder de juiste condities in vitale en duurzaam inzetbare medewerkers.
Drs. Violette van Empel interviewde Jessica van Wingerden en schreef hierover voor een inspirerend artikel voor de november editie van VBSchrift.

Interview GroeiLink mag. jaargang 4 juni 2013

Plezier in je Werk, Hebben en Houden!
In een modern uitgerust kantoor kijkt drs. Jessica van Wingerden (MBA) uit over de wijk Goverwelle in Gouda. Alle luxe die bij een baan in een commerciële organisatie hoort heeft ze zonder enig moment van spijt ingeleverd... Lees hier meer..

Dyade Magazine 7/8 Juli Augustus 2013

Help! Bijna Vakantie!
De zomervakantie is een periode om even helemaal los te komen van het werk en te genieten van een ander ritme, een andere omgeving en andere mensen om ons heen. Vakantie is het moment om inspiratie op te doen... Lees hier meer... in het Dyade magazine juli augustus 2013

Dyade Magazine April 2014

Passend Leiderschap

Duurzame en vitale inzetbaarheid is een vraagstuk dat medewerkers in alle leeftijdscategorieën betreft. Als leider bent u aan zet.Onderwijsprofessionals maken graag het verschil voor het kind, maakt u graag het verschil voor uw medewerkers? Klik hier voor het artikel.


Interview Leergang Bevlogen in het Onderwijs

Laat u inspireren!
 
In het najaar 2012 bieden we de door deelnemers met een 9 gewaardeerde leergang
Bevlogen in het Onderwijs opnieuw aan. Het interview met Hanneke Frel, deelneemster aan de eerste leergang,
geeft u een goede indruk van wat u kunt verwachten! Klik hier

Succesvol veranderen in het onderwijs

Succesvol veranderen in het onderwijs

Verandering in het onderwijs is een constante. Zo’n 50 tot 75% van de verandertrajecten wordt niet succesvol afgerond. Dit zijn met name de verandertrajecten die de wijze waarop medewerkers werken, met wie zij werken en waar zij werken, raken. Waarom is het zo lastig om medewerkers mee te krijgen in een verandering? Waarom verandertrajecten zo complex zijn kunt u lezen in dit artikel.


Succesvol veranderen in het onderwijs

SchoolManagement totaal september 2014

Succesvol veranderen in het onderwijs

Verandering in het onderwijs is een constante. Zo’n 50 tot 75% van de verandertrajecten wordt niet succesvol afgerond. Dit zijn met name de verandertrajecten die de wijze waarop medewerkers werken, met wie zij werken en waar zij werken, raken. Waarom is het zo lastig om medewerkers mee te krijgen in een verandering? Waarom verandertrajecten zo complex zijn kunt u lezen in dit artikelBijdragen aan onderwijskwaliteit?

Het Instituut voor Psychologie en het VfPf hebben op korte termijn een vacature voor een

 

 

Buiten Promovendus (4 jaar, 0.4 fte) Arbeids- & Organisatiepsychologie

 

De functie

Voor het project "Bevlogen voor de klas” zijn wij op zoek naar een (deeltijd) promovendus voor 4 jaar.

 

Het betreft een onderzoeksproject over job crafting in het onderwijs waar zowel de opbrengsten voor docenten als leerlingen in kaart gebracht worden. Het onderzoek wordt deels uitgevoerd binnen de sectie Arbeids- & Organisatiepsychologie aan het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en deels op de locatie van het VfPf, eveneens in Rotterdam. Het project bouwt voort op recente inzichten uit bevlogenheidsonderzoek en zal daarnaast een duidelijke toepassing in het onderwijs hebben. Een van de kerndoelen van het VfPf is het terugdringen van verzuim van leerkrachten en het garanderen van de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs. Er zijn eerste aanwijzingen dat bevlogen leerkrachten met enthousiasme de stof overbrengen wat zich vertaalt in een beter welzijn van de leerkrachten, en betere prestaties door de leerlingen. Dit project zal een bottom-up benadering hanteren waarbij leerkrachten aan de hand van tailored interventieprogramma’s de regie leren nemen over hun eigen werk. Ook het borgen van de kennis uit onderzoek in de organisatie van het VfPf en de vertaalslag maken van onderzoeksbevindingen naar de praktijk (valorisatie) zijn een belangrijk onderdeel van dit project.  

Uw profiel
U heeft succesvol een academische opleiding afgerond in de sociale wetenschappen (psychologie, pedagogie of aanverwante wetenschappen). Het is een absolute vereiste dat u minimaal een jaar werkzaam bent in het onderwijs en een aanstelling op basis van onbepaalde tijd heeft. Naast aantoonbaar uitstekende wetenschappelijke onderzoekvaardigheden is voor het slagen van dit project ook heel belangrijk dat u een goede projectleider bent die gedegen ervaring heeft in het onderwijs. Daarnaast beschikt u aantoonbaar over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. U beschikt over goede sociale vaardigheden, bent proactief, zelfwerkzaam en heeft veel doorzettingsvermogen.

Ons aanbod
Met het toonaangevende onderzoek binnen dit promotietraject kunt u de kwaliteit van het onderwijs verhogen en waarde toevoegen voor onderwijs in de brede zin. In het waarmaken  van deze ambitie staat u niet alleen. U wordt begeleid door experts met deskundigheid en ervaring binnen wetenschap en het onderwijs. U kunt zich wetenschappelijk ontwikkelen door deel te nemen aan wekelijkse researchmeetings en door gebruik te maken van het scholingsaanbod van de Graduate School. Naast de ondersteuning vanuit een netwerk binnen de universiteit heeft u ook een vast aanspreekpunt en begeleider vanuit het VfPf. Door het aanvragen van de promotiebeurs voor leraren kan uw werkgever in aanmerking komen voor vervanging (0,4 fte) tijdens uw afwezigheid.

Informatie en sollicitatie
U kunt op deze vacature reageren tot uiterlijk 28 juni 2015 door uw CV en een begeleidende motivatiebrief te sturen aan:

sollicitaties-psychologie@fsw.eur.nl
o.v.v
. vacature promovendus "Bevlogen voor de klas”.

Voor meer informatie of vragen over deze vacature, kunt u een e-mail sturen aan Prof. dr. Arnold Bakker: bakker@fsw.eur.nl
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

 

Artikel SchoolManagement totaal: Succesvol veranderen

Verandering in het onderwijs is een constante. Zo’n 50 tot 75% van de verandertrajecten wordt niet succesvol afgerond. Dit zijn met name de verandertrajecten die de wijze waarop medewerkers werken, met wie zij werken en waar zij werken, raken. Waarom is het zo lastig om medewerkers mee te krijgen in een verandering? Waarom verandertrajecten zo complex zijn kunt u lezen in dit artikel.

Geef een nieuwe draai aan uw werk..

Een baan vinden, is nu even niet eenvoudig. Het alternatief: pimp uw huidige baan. Maak die leuker, spannender of minder stressvol..
Sinds kort maakt het uit de Verenigde Staten overgewaaide job crafting – ‘aan je baan sleutelen’ – furore. Het idee van die techniek: werknemers kunnen met relatief kleine ingrepen hun baan veranderen, net zolang tot ze tevreden zijn. Bijna elke baan is leuker te maken, of je nu schoolhoofd bent, psychiater of consultant. Elsevier 31-03-2012
Lees het volledige artikel HIER...

Contact Informatie

LinkedIn
Twitter

Of maak gebruik van ons contactformulier!

Laatste Tweets


Loading